Dette skal du bruge:
– 1,5 deciliter hvedemel
– 1,5 deciliter sukker
– 100 g smør meget blødt
– 2 æg
– 1 tsk bagepulver
– 1 tsk vaniljesukker
– 1 tsk citronsaft
– Et lille nip salt
– Evt. en spiseskefuld kakao
Sådan gør du:
Pisk sukker og det meget bløde smør sammen med et piskeris.
Derefter piskes æggene i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig. Men pisk ikke for længe.
Kom så resten af ingredienserne i skålen, og pisk det igennem. Igen skal du ikke piske mere end nødvendigt.
Hvis du vil lave en marmorkage, tager du en en tredjedel af dejen fra i en anden skål, og rører den med en spiseskefuld kakao.
Smør en form med smør, og drys derefter sukker på kanterne.
Kom lidt af dejen i formen, dernæst kakao-dejen, og til sidst resten af dejen. Laver du din sandkage uden kakao, kommer du selvfølgelig bare hele dejen i formen.
Bag din sandkage cirka 40 minutter ved 180 grader, og mærk efter om kagen er nok ved at stikke en kødnål eller andet ned i den. Hvis pinden slipper er kagen færdig, og kan tages ud af ovnen.