Kirsebærkage

15. august 2020

En lækker gammeldags kirsebærkage med flødeskum.

Du skal bruge:
– 150 g blødt smør eller margarine
– 1/2 dl sukker
– 2 æg
– 1/2 dl hvedemel
– 1 dl kartoffelmel
– 2 spsk. vaniljesukker
– 1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
– 2 dl cremefraiche 38%
– 3 æg
– 1 dl sukker
– 250 g kirsebær, udkernede

Til formen:
– Smør eller margarine
– 1 dl finthakkede hasselnødder, kan udelades
– 1/2 dl rørsukker

Pynt:
– Flormelis

Sådan gør du:
Rør fedtstof og sukker luftigt. Tilsæt æggene. Rør de tørre ingredienser sammen, og vend dem i dejen. Smør en springform, ca. 24 cm i diameter. Bland nødder og rørsukker sammen, og drys det i formen. Fordel dejen i formen, og bag den midt i ovnen ved 200 °C i ca. 12 minutter. Pisk cremefraiche, æg og sukker sammen. Tilsæt kirsebærrene. Hæld massen op i den forbagte bund. Sænk ovntemperaturen til 175 °C, og lad kagen bage i yderligere ca. 40 minutter. Lad den afkøle i formen. Drys flormelis over inden servering.

Server gerne en klat flødeskum til kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Next Post

Hvide kokoskugler

lør aug 15 , 2020
Denne opskrift består kun af 3 ingredienser; kokosmel, marcipan og hvidt overtæk. Så lettere bliver det næsten ikke! Det hvide overtræk giver kokoskuglerne en lækker cremet smag.

Måske, du også kan lide disse opskrifter