En sundere udgave af den traditionelle gulerodskage med cheesefrosting.

Det skal du bruge:
– 150 g mandler
– 80 g havregryn
– 1 tsk. bagepulver
– 1,5 spsk. kanel
– 1/2 tsk. kardemomme
– 1/2 ts. salt
– 3 spsk. flydende honning
– 2 spsk. kokosolie (målt i fast form)
– 4 æg
– 3 gulerødder (200 g)

Cheesefrosting:
– 200 g flødeost natural
– 1 spsk. kokosolie
– 2 spsk. flydende honning
– 1 økologisk citron (skal) + 3 spsk. af saften

Pynt:
– Mandler
– Blåbær
– Evt. lidt revet citronskal

Sådan gør du det:
Kom mandler og havregryn i en blender så det bliver til fin mel. Tilsæt kanel, kardemomme, salt, honning, kokosolie og æg, og giv det hele en tur i blenderen igen. Riv gulerødderne groft og bland dem i dejen. Dejen kommes i en form beklædt med bagepapir.

Bag den i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Lad kagen køle af imens du laver cheesefrosting. Alle ingredienserne skal blot blandes sammen. Smør din cheesefrosting på kagen og pynt med mandler, blåbær og citronskal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Måske, du også kan lide disse opskrifter